Grilovaný hermelín

15. prosince 2009 v 12:17 | papája
Pro milovníky hermelínů tu mám úplně jednoduchý a rýchlý receptík na skvělou baštu.

→můj recept←
→otestováno←

Potřebujeme:
hermelín, koření ( č.papriku nebo chilli, oregano nebo bazalku, pepř, koření na sýry nebo pizzu ), olivový olej, alobal

Postup 1:
1. připravíme si aloba, rozbalíme hermelím a položíme ho na alobal.
2. pokapeme olivovým olejem
3. okořeníme ( fantazii se meze nekladou, můžete i nemusíte se držet koření, které jsem vám napsala )
4. dáme buď do mikrovlnky pod grill nebo do trouby upéct nebo ( jte-li u táboráčku ) na rošt nad ohněm a počkáme, až bude měkký
5. podáváme jen tak samotný, s chlebem nebo bramborovou kaší

Postup 2: ( pro ty, co nemají k dispozici ani grill ani troubu )
1. hermelín nakrájíme na plátky a připravíme si na sporák kastrůlek, na kterém prozehřejeme maličko másla
2. až se máslo rozehřeje, položíme plátkydo kastrolu, pěkně vedle sebe, aby se moc nepřekrývaly a okořeníme
3. počkáme, až se sýr trošku rozteče a podáváme
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama