Kukuřičný kuřecý řízek a bylinkové brambory

9. května 2010 v 15:29 | papája
Jednoduchý recept, je to vlastně inovace obyčejného kužecího řízku, moc dobrá. Tenhle nápad jsem převzala od mojí tety, jen jsem si ho trošku vylepšila.

→ napůl převzatý recept←
→otestováno/bašta←

Potřebujeme: kuřecí prsní řízky, brambory, hladkou mouku, mléko, 2 vejce, kukuřičné lupínky, olivový olej, ceres, sůl, citron, bylinkovou směs (např.: Antonínovy bylinky, provensálské koření)
Postup:
·         Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Oloupeme brambory (pokud máme Nové brambory, stačí je jen umýt houbičkou), nakrájíme je na čtvrtinky, dáme do mísy, pokapeme olivovým olejem, osolíme, posypeme oblíbenou bylinkovou směsí. Rozložíme brambory na plech na pečící papír a dáme péct do trouby. Pečou se cca 30 minut, dokud nezískají nahnědlou kůrčičku.
·         Lehce rozdrtíme kukuřičné lupínky.
·         Obalíme řízky. Klasicky (hladká mouka→vejce s mlíkem→strouhanka), jen místo strouhanky je obalíme v rozdrcených kukuřičných lupíncích. Osmažíme je na ceresu hezky do zlatova.
·         Podáváme. Dobrou chuť.
bcvb
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 ~L€mOnQa^^ ~L€mOnQa^^ | Web | 9. května 2010 v 15:32 | Reagovat

vypadá lákavě

2 ruzovej-shopajs ruzovej-shopajs | 9. května 2010 v 15:35 | Reagovat

ahojky =) máme fimo obchudek =) a prodáváme nějaké věci máme toho málo ale brzo bude hodně =) prosím podívej se a kdyžtak napiš koment děkuju =) ♥ www.ruzovej-shopajs.blog.cz

3 podelimsesevsim podelimsesevsim | Web | 9. května 2010 v 15:38 | Reagovat

Vypadá to zajímavě to nekdy zkusím :-)  :-)  :-)

4 Maruška Maruška | Web | 9. května 2010 v 15:39 | Reagovat

Mňam,hned bych si dala:D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama