Červen 2010

Fantastická čína s rýží

27. června 2010 v 19:22 | papája
Lehké a skvělé jídlo, které zasytí a chutná všem. Pro začátek pá rad
 1) nekupujte rýži v pytlíkách, vybírejte dlouhozrnou rýži ( doporučuji Basmatti )
 2) když budete kupovat karí, na čínu se hodí spíš indický typ
 3) když použijete sojovou omáčku, nemusíte solit
 4) čínu musíte často míchat, aby se nespálila

→můj recept←
→otestováno←

Potřebujete:
kuřecí prsní řízky, rýži ( basmatti ), 1 nemo dvě mrkve, menší cuketu, naťovou cibulku, dýňová semínka, sojová omáška, olivový olej, karí, máslo

Postup:
1) nasypte rýži do kastrůlku a zalijte ji vodou, tak aby hladina byla cca 1,5 cm nad rýží a dejte vařit. Rýži průběžně hlídejte, hned, jak se vyvaží voda, vypněte ji ( vaří se cca 7-10 minut)
2) připravte marinádu, smíchejte olivový olej, srošku sojové omášky a karí ( můžete přidat i jiné kořejí, podlevlastní chuti, ale vždy je lepší neplácat víc chutí dohromady )
3) nakrájejte kuřecí řízky na kousíšky a dejte je do misky a promíchejte s marinádou, dejte je opékat na pánev s rozpáleným olivovým olejem
3) nakrájejte mrkev, cuketu ( klidně i se šlupkou)  a cibulku
4) zeleninu přidejte k masu, až bude maso zlehka opečené, přisypte dýňková semínka, vše nechte chvilku opékat
5) až bude vše hotové, můžete podávat, Dobrou chuť
ujougi h

Skleněné kapky

27. června 2010 v 18:54 | papája |  Fotografka
ztru

Zelený drak

27. června 2010 v 18:48 | papája
gjkf