Kuře na sojové omáčce s rýží

22. ledna 2011 v 13:17 | papája
Tak tohle jsem si vyvařovala, když jsem měla mononukleózu. Naštěstí jsem nebyla případ, kdy je člověk živ tři měsíce jen o starejch rohlíkách. Když mi slezly teploty, začala jsem bejt strašně rozežraná a pořád jsem vymejšlela, co si tak uvařit abych uspokojila moje chuťové pohárky i játro. Nesměla jsem nic moc kořeněného, nic chemického nebo s konzervanty, nic pečeného, smaženého a tučného. A ikdyž se to zdá nemožné, vymyslela jsem pár receptíků, které mi vážně moc chutnaly a navíc byly dietní.
Základem všeho jsou kvalitní a bio potraviny!!!

→ můj recept ←
→ otestováno/ aje to mňamka ←

Potřebujete:
Libové kuřecí prsní řízky, dluhozrnnou rýži ( doporučuji basmatti ), pórek, mozarellu, sójovou omáčku ( já používala vzhledem k dietě bio omáčku ), sůl, kuřecí nebo hovězí vývar ( Jo, opravdu mam na mysli tu polívku. Budete ji používat místo tuku na pánev ). Pak budete používat nepřilnavou pánev se skleněnou poklicí ( ta je důležitá, bez ní to nejde!!! )

Postup:

1) Rýži basmatti nasypte do mělkého kastrůlku. Myslete na to, že zvětší svůj objem minimálně o polovinu, tak to s množstvím nepřehánějte. Rýři v kastrolu pořádně propláchněte vodou, dokud nepřestane pouštět škrob. Pak hrnec naplňtě vodou tak, aby hladina byla cca 2 cm nad vrstvou rýže. Přiklopte a dejte vařit. Čekejte, dokud se voda nevyvaří, ale dejte si pozor, aby se rýže nepřipálila nebo nebyla vysušená.
2) Nakrájejte si řízky na plátky ( zozklepejte paličkou, pokud jsou moc silné ). Lehce osolte.
3) Pánev polijte vrstvičkou vody z vývaru a hned na ni pokládejte řízky. Ty pak pocmrndejte sójovou omáčkou. Opatrně a nepřežeňte to. Pánev hned přiklopte poklicí ( voda se rychle vypařuje a sójová omáčka by se pak připálila ). Hlídejte si, aby na pánvi bylo pořád dostatek vývaru.
4) Plátky otočte až krásně zbělají. Zatímco se budou dusit i ze druhé strany, nakrájejte si pár plátků mozarelly a trošku pórku.
5) Posypte kuřecí plátky pórkem a položte na mě mozarellu. Opět přiklopte pánev poklicí a čekejte, dokud se mozarella lehce nerozteče.

Teď můžete podávat, dobrou chuť ;o)

kuřerýže
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Vysmátá Vysmátá | Web | 23. ledna 2011 v 11:54 | Reagovat

hmmmmmm :)) dala bych si :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama