Pasta alla norma

12. dubna 2011 v 22:10 | papája
Tenhle recept není můj, ale je z kuchařky "Itala v kuchyni". Ačkoliv jsem nikdy před tím lilek nemilovala, v tomto receptu je vážně výbornej.
→recept Emanuela Ridi←
→otestováno/lahůdka←
Potřebujete:
lilek, těstoviny, konzervu pasírovaných rajčat, hladkou mouku, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, olivový olej, roccota (sýr) nebo parmezán, sůl, pepř, pár lístků bazalky (když nemáte, vystačíte si se sušenou)
Tip: doporučuju pšeničné těstoviny, nejlepší jsou těstoviny Agnes (vaječné těstoviny se lepí a rozvařují)
Postup:
1) 30 minut před samotným vařením si nakrájejte lilek na tenké plátky, rozložte je na talíře a osolte. Lilek se začne "potit" a vypustí přebytečnou vodu
2) po 30-ti minutách plátky osušte ubrouskem, obalte v hladké mouce a následně smažte po obou stranách na olivovém oleji dozlatova
3) Nakrájejte najemno cibuli, oloupejte česnek a jednotlivé stroužky rozmáčkněte, aby šťáva šla ven. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli i česnek
4) Po chvíli přidejte rajčatové pyré a nechte cca 5-6 minut bublat.
5) můžete začít vařit těstoviny
6) vyndejte česnek z omáčky
7) nakrájejte osmažený lilek na kostičky, vhoďte je do omáčky a nechte další 4-5 minut bublat
8) nakrájejte bazalku a přidejte do omáčky
9) těstoviny podáváme na talíři polité omáčkou s lilkem a posypané strouhanou ricottou
Dobrou chuť ;o)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 signoraa signoraa | Web | 12. dubna 2011 v 22:45 | Reagovat

Vypadá to velice lahodně. Já italskou, nebo lépe řečeno jižní kuchyni, mám ráda. Jediné co bych nepozřela jsou frutti di mare. K těstovinám - kdysi jsem vařila to, co mi padlo v krámě do ruky. Ted' si opravdu vybírám těstoviny, aby byly opravdu ze semolinové mouky. Takže pro jistotu kupuju jen italské, i když jsou dražší, nikdy nezklamou. :-D

2 Dragowlin Dragowlin | Web | 15. dubna 2011 v 20:17 | Reagovat

:D No vyvolávání. To je těžkej oříšek :)U nás v malým zaprděným městečku jdeou pouze fotks vovolávat až na fotku reálnou(papírovou :) ne jen vyvolat film a hodit na CD jak to dělá většina. Taky od té doby co fotím s  analogem nefotím 100 fotek deně, ale třeba 2. Neumím to popat, ale hledám záběry které fakt stojí za to a"necvakám jak u digoše spoušť 1000 krát za sebou :) Prostě film vyvolám jednouza měsíc a půl(teď přes zimu bylo málo světla- tak mám od ledna nedofocenej film na LC-A a pár fotek na Dianě.) Prostě až dofotím našetřím na vyvolání a pak je to :)
Taky je diana mini krapet jiná než holga. Hoélga fotí na svitkáč, což u nás v malým ěmstě nejde jaksi zařídit to vyvolání :D Jinak jestli si chudej student doporučuju koupit funkční LC-A na aukru- kinofilm, vydražíš klidbně i za 1500?- (i miň? :) ) A fotí krásně. Přece to dalo základ lomografii :) Anebo dianu mini - až 72 fotek :) Ale já miluju čtverec, takže fotím na dianě zásadně na čtverec :) Fotky z toho miluju, obhajuju analog kde se dá. prostě sem se zamilovala :)

Jinak pokud máš schopnýho taťku/dědu/strejdu v jednom těle s fotografem můžete zkusit vyvolávat černobílé fotky(od známých se dá vypučit satré vybavení na vyvolávání :) a je to sranda :) Přeji pěkný den

PS: PAsta vypadá výborně :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama