Skippy byl náš kamarád

11. dubna 2011 v 19:41 | papája |  Články
Musím se pochlubit, protože jsem byla poprvé na večeři v dvou. Chápete to "ve dvou", ne? Myslím tím já a moje druhá polovička Míša. V pátek v sedm hodin jsme měli rezervovaný stůl v restauraci Simsalabim. Jak už název napovídá, jedná se o kouzelnickou restauraci. Na stolech hoří černé svíčky, stěny jsou pokryté nasvícenými pavučinami, v koutě sedí čarodějnice a celý interiér je laděný do fantasična. Kamenné stěny, některé stoly byly dokonce přikovány řetězy ke stropu jako ve správné středověké krčmě. Navíc hrála příjemná tematická hudba, kterou znám z šermířských plesů. Pro mě to byl ráj.
Uvelebili jsme se s miláčkem u jednoho stolečku a už nám sympatická servírka podstrkovala jídelní lístek ( Já ho ale už znala, protože jsem si ho předem nastudovala na internetu. Znám se. Pak se strašně dlouho rozhoduju, tak jsem si radši vybrala předem. ) Číst jídelní lístek bylo jako číst Terryho Pracheta. Pod názvem Čáry máry rybka se skrýval losos na bylinkovém másle s brusinkami, a právě toho jsem si dala. Ale Míša se odvážil experimentovat. Dal si jídlo s poetickým ale názvem "Skippy byl náš kamarád". Když jste si přečetli co to vlastně je za jídlo, poněkud rozčarovaně jste se museli zasmát morbidnímu a černému humoru autora jídelního lístku. Opravdu se jednalo o grilovaný klokaní steak s hříbkovou omáčkou.
Přestože jsem zastánce práv zvířat, klokana jsem ochutnala. A musím říct, že to vůbec nebylo špatné. Chutnalo to jako kachna zkřížená z prasetem, prostě takové tuhé, ale přesto jemné červené maso. Kdybyste při čtení tohoto článku měli chuť mě linčovat stejně jako moje sestra, že jsem si dovolila jíst chudinku malýho roztomilýho klokánka, tak vydechněte ( přece si nechcete rozmlátit monitor, ne? ). Klokani jsou v austrálii pěstováni na maso stejně jako kterékoliv jiné zvíře. Navíc se za poslední roky přemnožili do takových počtů, že tyranizují nejedno město, dokonce i Canberru. Ségra na mě: "Ale vždyť klokánci jsou tak rozkošný..." Fajn. A kráva ne? Když si představíte Skippyho (určitě většina z vás ten film viděla), tak je to malinkej klokánek, jenže tohle maso je z těch velkejch chovnejch klokanů. Věřim, že kdyby pře váma stál dvoumetrovej klokan a nakopnul vás do břicha (to oni dělají moc rádi, potvory), už by vám tak roztomilej nepříšel).
Na závěr bych jenom řekla, že opravdu proti klokanům nic nemám ( Já nemam nic ani proti kterýmukoliv jinýmu zvířeti. Možná vám přijdu divná, ale ani proti pavoukům, i když se mi úplně nelíbí.) Pokud budete někdy v Praze nebo v Plzni, tak do Simsalabim určitě jděte, je to vážně skvělá restaurace, ale nejdřív si pořádně našetřete, není to zrovna hospoda třetí cenové skupiny. Rozloučím se s vámi tematickým obrázkem:
Obrázek: Zdroj
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Marianna Marianna | Web | 11. dubna 2011 v 20:05 | Reagovat

Klokana bych se ochutnat bála. Ale chápu tvůj přístup. :D Valstně jsi mi na to změnila trochu názor, nevěděla jsem, že se klokani chovají na maso! 8-O
Do té restaurace bych ráda zašla...Praha je moje rodné město a bydliště 8-)

2 Shariony Shariony | Web | 11. dubna 2011 v 20:13 | Reagovat

Pro Australany jsou prý klokani to samé co pro nás kuřata.. takže bych asi taky zvrhle ochutnala...

3 Hallo-chan Hallo-chan | Web | 11. dubna 2011 v 20:27 | Reagovat

V jihoamerice se chovají k jídlu morčata :)

4 papája-admin papája-admin | 11. dubna 2011 v 20:36 | Reagovat

já vim, prostě jinej kraj, jinej mrav...v indii by zase nikdy nesnědli krávu ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama