Srpen 2011

Něžnosti

26. srpna 2011 v 16:38 | papája |  Fotografka

Klematis

24. srpna 2011 v 22:45 | papája |  Fotografka


Nástěnka no.8

17. srpna 2011 v 12:26 | papaája |  Nástěnka
Po nějaké době zase krátné shrnutí. Poslední týden jsem se nák nacházela doma, takže jsem měla čas udělat pár věcí, na které jsem se chystala už dlouho.

Asi hlavní věc, která se odehrála je dokončení povídky na pokračování Návrat do Nekonečna. 30.7. jsem zveřejnila závěrečný epilog a tím je příběh ukončen. Byla jsem vážně moc ráda za ty pozitivní ohlasy, ať už od blogerů, nebo od lidí na amatérských literárních servrech.

Logicky jsem začala uvažovat o pokračování, nebo spíš druhém díle, který y nenavazoval na ten první. V hlavě se mi líhnul nápad, ale pak jsem si řekla, že tím můžu celý příběh zabít. Možná to někdy zrealizuju, protože ten nápad neni úplně k zahození, ale budu si tomuset hodně promyslet. Hodně hodně promyslet.

Místo toho se mi včera v noci vylíhnul nápad na povídku, která podle mě nemusí bejt špatná a tak jsem se pro ten nápad nadchla, že jsem pozastavila připravovanou "Pohanskou královnu" a napíšu tohle. Příběh ponese název RYREN, což je i jméno hlavní hrdinky. Obrázek a stručný obsah najdete v románech (Literárno → Romány).

Kromě toho přibyl konečně článek o novém členovi naší rodiny (morče Muffin), pár letních receptů a samozřejmě se tu objevila spousta fotek a spousta je jich v nejbližší době ještě objeví.

No...nebudu vás zdržovat, to je asi zhruba všechno. Hezkej zbytek prázdnin přeje

papája

Muffin - Prcek v obrazech

15. srpna 2011 v 22:30 | papája |  Články
Už je to pár měsíců, co byl takhle maličkej. Takový malý hubený vyžle, co se pořád počůrávalo. Teď je z něj drzej puberťák. Ale mazel je to pořád :)


Jo, dřív se vešel do jedný ruky jako nic...


Seznamte se - Muffin

15. srpna 2011 v 22:20 | papája |  Články
Jméno: Muffin
Říkají mi: Muffin, Myšák, Malej Myš, Příšerák
Narodil jsem se: červen 2011
Fotka:

Ano, není náhoda, že Muffin na první pohled nápadně připomíná Míšu ( naše předchozí všemi milované morče ). Jednoho dne takhle ségra místo učení brouzdala po netu, až na jedné stránce s inzercí zvířat našla malá miminka sheltie morčátek, a jedno vypadalo úplně stejně ajko malá Míša, když jsme si ji kdysi dávno za mých "mladých" let pořídili. Sice jsme nechtěli další morče, ale tohle byla jasná volba. Za několik dní, jsme si pro něj jeli k jedné chovatelce sheltie morčat, která shodou všech náhod bydela nedaleko. Prostě to byl osud :)
Muffin (jak jsme ho pojmenovali, ale stejně mu všichni řikáme Malej Myš), byl od prvn chvílespolečenskej a mazlivej špunt. Malinkej, pořád se počůrával, ale byl spokojenej, přítulnej a hrozně zvědavej a ukecanej. Ségra ho hned začala trénovat, takže teď skáče s přehledem přes překážky :) Když trochu povyrost, koupili jsme mu vodítko a jezdíme s nim na pozemek, kde šmejdí, pase se a běhá, až večer lehne a spí celou noc. Myslí, že mu obezita rozhodně nehrozí.
Ale každé naše na první pohled dokonalé zvíře musí mít prostě nějakou úchylku. A muffin je úchylne v pravém slova smyslu. Když nastaly prázdniny a my vzali Muffina na chalupu, kde může svobodně běhat bez zábran ve společnosti morčáka naší sestřenice - Kamila. Kamil je karamelové tříleté morče mohutného vzrůstu a Muffin v něm našel svou životní lásku. Ano, naše morče je zřejmě lehce homosexuální. (Nevim, jestli by dál měli číst blogeři pod 15 let...) Tím to ale nekončí. Kamil je pronásledován po zahradě a pokud se neožene nebo neschová, tak i pravidelně znásilňován. Když slyšíme nešťastný pískot, víme, že Muffin podlehl vášním. Chudák Kamil je pořád špinavej .... (každej si domyslí od čeho). Ono to je tak. Muffin by nejradši znásilnil úplně všechno. Zkoušel to i na našeho králíka, ale tomu stačí jeden nevrlej pohled a Muffim zbaběle zdrhá. Kamil je ale takovej dobrák a navíc je pomalej :) Poslední dobou to ale vypadá, že Kamil začíná Muffinovi "city" opětovat a teď je z nich bezva dvojka.
No, myslím, že o morčecích úchylkách bylo dost ;o)

Z koňského hřbetu

15. srpna 2011 v 21:45 | papája |  Články
Mě a Míšovi (mé druhé polovičce) bylo jeho tátou nabídnuto, abychom jeli na pár dní "někam" na dovolenou, že nám to zaplatí. Někam... to se řekne...ale kam? Odmítli jsme. Jednak nám to přišlo zbytečný nekam jezdit jenom na pár dní, jednak se nám nikam moc nechtělo a taky jsme nevěděli kam. Nicméně jsme po nějakém čase byly skoro dnuceni si vybrat, kam pojedeme. Tak jsme zapojily všechny mozkové závity a vypadla z toho čtyřdenní dovolená na ranči Ixion poblíž Písku.
Copak já, já můžu koně kdekoliv a kdykoliv, ale Míša na koni seděl předtím jen jednou v životě. Musím ocenit jeho odvahu a na ty "čtyřnohý zákeřný a líný potvory" sednul a zvládnul je skvěle (co on kvůli mě zkusí... :D ). Na ranči Ixion chovají merénské koně, totiž plemeno, které pochází ze strmých svahů Pyrenejí ( jo, to jsou ty kopečky mezi Francií a Španělskem... na jihu Francie.... taková ta země kde mluví jako teplouší a cpou se bagetama a jejíž jazyk se mi snaží ve škole naučit už šest let... ). Tihle koně mě vážně okouzlili. Nejsou příliš vysocí (ale zase žádní záprtci ), nejsou ani hubení...naopak celkem při těle, mají tmavě hnědou až černou barvu, krásný výraz a dlouhou vlnitou hřívu. Prostě koně mých snů :) A na těch jsme měli tu čest jezdit po čtyři dny.
Ti, co mají zkušnosti s koňmi, ví, že každý kůň je jiný, každý je individuální osobnost. Někteří jsou vůdčí typy, někteří nesnesou za sebou jiného koně, někteří se pomalu šinou na konci a je jim ukradenej svět, někteří zaboha nestounou do bláta, někteří překračují větve s nejvyšší opatrností, někteří nemají rádi štěrk a asfalt.... prostě pořád něco a jelikož jsem za ty čtyři dny pár koní vystřídala, musela jsem si pořád dávat pozor na něco jiného. Nejhorší ze všeho ale vyly ovádi. Naštěstí po pár zkušenostech, kdy mi otekla po bodnutí celá noha, jsem i v největším poledním vedru jela v dlouhejch džínách a košili s dlouhym rukávem.
Musím prohlásit tuto akc za úspěšnou. Míša se naučil cválat, já si vyplavila endorfiny na dva měsíce dopředu a můžu jen doufat, že se mi opravdu splní sen a jednoho krásného dne budu majitelkou opravduvého živého koně :)




Obrázky jsou z webu Ranče Ixion.
(Horní obrázek: Ixion, Spodní obrázek: Jacqaranda - moje oblíbenkyně )

Osvěžující salát

1. srpna 2011 v 11:34 | papája
Ani nevím, kde jsme tenhle recept vzali, každopádně je to skvělý doplněk k všem možným druhů jídel. Jedla jsem ho k řízkům, ke kuřeti, k rybě,... prostě ke všemu. Možná se vám použité ingredience nebudou zamlouvat, ale věřte, že výsledek je lahůdka ;o)

otestováno / mňamka ←

Potřebujete:
hlávku zelí, mrkve, lahůdkovou naťovou cibulku, kysanou smetanu, sůl, pepř, olivový olej, kyselou okurku (nakládačku)

Postup:
1) najemno nakrouhejte zelí, abyste dostaly tenké nudličky, a pak ho rukama promačkejte, až zkřehne
2) nahrubo přistrouhejte stejné množství mrkví a přidejte ještě najemno nakrájenou naťovou cibulku
3) do mističky si připravte zálivku - smíchejte kys. smetanu, dvě lžíce oliv. oleje, osolte, jemně opepřte a nastrouhejte do toho najemno kyselou okurku. Všechno zamíchejte a kydněte na salát.
4) pořádně promíchejte (nejlepší nástroj jsou ruce...) a pokud se vám salát bude zdát málo ochucený, můžete podle chuti přimáčknou citronovou šťávu

Dobrou chuť :o)


Těstoviny s lososem

1. srpna 2011 v 11:24 | papája
Tohle jídlo jsme uvařili nedavno a strašně nám chutnalo. Máma prostě koupila lososa a nechala se unášet fantasií a vlastníma chuťovejma pohárkama. Takový vaření vždycky dopadne skvěle. Je to jednoduchý recept, hodí se pro všechny příležitosti a zvláde ho úplně každý.
→ mámin recept ←
→ otestováno/ mňamka ←
Potřebujete:
filet z lososa, italské vaječné těstoviny, olivový olej, sušená rajčata naložená v oleji, šlehačku ke šlehání, máslo, čerstvou bazalku, sůl (pokud nemáte zahrádku, bazalku v květináči seženete v každém supermarketu )
Postup:
1) lososa stáhneme z kůže , nakrájíme na kostičky a osolíme
2) na pánev nalijeme oliv, olej a kousek másla, necháme rozpustit a na tom kostičky lososa opečeme
3) přidáme nasekanou čerstvou bazalku a nakrájená sušená rajčata naložená v oleji
4) celou směs na pánvi zalijeme šlehačkou (podle množství lososa, šlehačka má udělat jen jemný sos a ne polívku )
5) necháme lehce podusit pod poklicí
6) uvaříme těstoviny (nejlepší jsou italské vaječné těstoviny, například penne - široké mudle )
Dobrou chuť!!!