Rýžová kaše

15. října 2011 v 20:55 | papája
Poslední dobou mi nějak zachutnala rýžová kaše a tak jsem se o recept chtěla podělit i s vámi, protože to je úplně jednoduché, zdravé, výživné a hlavně nehorázná dobrota :)

Potřebujete:
kulatozrnou rýži (důležité, z normální nebo dlouhozrné takovou kaši neuděláte), mléko, moučkový cukr nebo med
+ kakao, čokoládu, oříšky, skořici, jahody, .... prostě cokoliv, čím kaši dozdobíte a dochutíte

Postup:
1) nasypte rýži do mlíka (přiměřeně přiměřeně, aby byla potopená, ona to mlíko nasákne)
2) vařte 35-45 minut (může to být i výc, prostě, až rýře nasákne a bude měkká), přitom musíte podle potřeby pořád přilévat mlíko, aby se kaše nespálila
3) až se vám kaše bude zdát hotová, dejte ji do misky a oslaďte medem nebo moučkovým cukrem (nemůžete ji sladit v hrnci, protože by se cukr připekl
4) podávejte s ořechy, čokoládou, jahodami nebo s čímkoliv jiným, co máte rádi ;) dobrou chuť :)


Obrázek: Zdroj
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Punkie Punkie | Web | 15. října 2011 v 21:03 | Reagovat

Mňam, to někdy vyzkouším :)

2 Nika Caesaris Nika Caesaris | Web | 15. října 2011 v 21:07 | Reagovat

Chuť se dostavila, Dr. Oetker to jistí. ,,Kvalita je nejlepší recept." Až mě přejde lenost, asi vyzkouším i kreativnější postup, než nasypání sáčku do vroucí vody, tenhle článek pomůže. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama